ZDRAVSTVENI RADNICI IZ KONJICA I DALJE ČEKAJU ISPLATU PLAĆA: DVA MJESECA ŽIVIMO OD OBEĆANJA

Iako je jučer najavljeno da bi zdravstveni radnici iz Konjica u toku dana mogli dobiti svoje plaće, to se ipak nije desilo.

Zaposleni u Općoj bolnici Konjic i Domu zdravlja Konjic su u generalnom štrajku koji traje od 26. novembra, koji će biti okončan kada plaće konačno legnu na njihov račun.

Zadnja plaća koju su dobili bila je julska, koja je isplaćena 4.10.

Potpredsjednica podružnice Sindikata Opšte bolnice i Doma zdravlja Konjic Lejla Nuhanović Gakić kazala je da im se iz dana u dan obećava ispunjenje njihovog zahtjeva ali se ništa ne dešava.

  • Mi dva mjeseca čekamo i živimo od obećanja. Tome se mora stati u kraj. Oni koji su odgovorni moraju odlučiti da li žele riješiti ovu situaciju – kazala je.

Dodaje da je njihov štrajk očajnički vapaj ljekara.

Doktori Doma zdravlja Konjic najavili su otkaze ugovora o radu ako im do 15. decembra ne budu uplaćene plaće.

  • Nažalost nismo dobili plaće, nadamo se i dalje da će to biti uskoro, jer ako ne budu početkom iduće sedmice idu nam Božićni i novogodišnji praznici i sumnjam da će institucije biti zainteresovane da se tada bave nama. Već smo rekli da sve one pozitivne najave koje smo dobili ove sedmice, kao što su bili zaključci sa zasjedanja Vlade HNK u četvrtak, gdje se tražila hitna deblokada računa, uzimamo s rezervom, dok ne dobijemo plaće nastavljamo štrajk – kazala je za Hayat.ba Azra Mušinović, predsjednica Sindikata doktora medicine i stomatologije u HNK.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

OTVORENO UPOZORENJE IZ AUSTRIJE: HDZ SE ŽESTOKO PROTIVI TEMELJNOM PREDUSLOVU ZA...

0
Visoki predstavnik za BiH Christian Schmidt objavio je u srijedu zakonsku reformu kojom se namjeravaju otežati izborne krađe i osigurati transparentnost, naprimjer na predstojećim lokalnim izborima na jesen.