Iznenadite nekog vama dragog ovim jednostavnim kolačem koji se ne peče i vrlo je brzo gotov. Za pripremu ove torte potreban vam je kalup i svega nekoliko sastojaka koji su zaslužni za lagani, osvježavajući okus.
Sastojci:
Sastojci za biskvit:
250 g tamnog kakao keksa
120 g otopljenog maslaca
5-6 žlica mlijeka
Sastojci za kremu:
500 ml slatkog vrhnja
400 g kiselog vrhnja
200 g šećera
20 g želatine
100 ml hladne vode
80-100 g tamne čokolade
50 ml hladnog mlijeka
Priprema
- Započnite s pripremom biskvita. Usitnite kekse u električnoj sjeckalici. Prebacite ih u posudu i dodajte otopljeni maslac i mlijeko. Dobro promiješajte.
- Smjesu s keksima prebacite u kalup za tortu i po vrhu pritisnite dnom čaše na stalku kako bi se biskvit nabio i izravnao. Ostavite u hladnjaku dok radite kremu.
- U posudi pomiješajte želatinu s hladnom vodom i ostavite sa strane.
- Izmutite slatko vrhnje u šlag. U zasebnoj posudi miksajte kiselo vrhnje i šećer pa prebacite u šlag i sve zajedno promiješajte.
- Na pari otopite čokoladu.
- Kašiku kreme dodajte u posudu sa želatinom i dobro promiješajte. Dobivenu smjesu prelijte u ostatak kreme. Promiješajte. Dodajte hladno mlijeko i ponovno promiješajte.
- Kremu podijelite na dva jednaka dijela. U jednu polovicu dodajte otopljenu čokoladu i dobro promiješajte.
- Sada ćete tamnijom kremom prekriti dno biskvita (dovoljno vam je 8-9 žlica). Zatim nastavite u sredinu dodavati po četiri žlice svijetle kreme pa četiri žlice tamne kreme i tako dok ne potrošite obje kreme (postepeno možete smanjivati količinu žlica kako bi dobili izgled koncentričnih krugova).
- Protresite lagano kalup kako bi se krema po površini izravnala. Štapićem za ražnjiće povucite prema sredini torte tako da dobijete tanke trokute (krema će nalikovati paukovoj mreži).
- Tortu ostavite da se hladi u hladnjaku barem četiri sata prije posluživanja.