ZELENE BERETKE I PATRIOTSKA LIGA: NE DOZVOLJAVAMO POKUŠAJE UGROŽAVANJA BIH

Savez udruženja boraca Patriotska liga BiH i Udruženje boraca Zelene beretke Sarajevo izrazile su zabrinutost zbog najnovijih oblika napada i pokušaje destabilizacije Bosne i Hercegovine.

S jedne strane je to “non paper” dokumenti iz nekih centara u inostranstvu, na koje su se s druge strane nadovezale aktivnosti secesionističkih krugova iz entiteta Republike Srpske na tzv. “mirnom razdruživanju” Bosne i Hercegovine. Pozivamo sve patriotske snage, sve probosanske političke i društvene organizacije i sve građane da se zajednički suprotstavimo takvim i sličnim pokušajima ugrožavanja države Bosne i Hercegovine i njene suverenosti – kazali su u saopćenju.

Naglašavaju da pružaju punu podršku izabranim predstavnicima probosanskih političkih stranaka u institucijama države, posebno u njihovim nastojanjima da se suprotstave “secesionističkim težnjama Milorada Dodika i drugih retrogradnih snaga u Bosni i Hercegovini”.

Od visokog predstavnika i međunarodne zajednice traže da se konačno sankcionišu svi oni koji na razne načine rade na destabilizaciji BiH i da zaustave slične projekte iz određenih krugova u inostranstvu.

  • Svima koji rade na destabiliziaciji BiH, kao predstavnici saveza i udruženja boraca Patriotske lige, Zelenih beretki i organizatora otpora, koji baštine tradicije naše pravedne odbrambeno oslobodilačke borbe kojom je očuvana država BiH, poručujemo da budno pratimo sve naprijed navedene aktivnosti i da ćemo u slučaju potrebe imati spreman odgovor.

Nećemo dozvoliti nikakve pokušaje ugrožavanja države, posebno zbog velikih žrtava u borbi za očuvanju BiH u toku agresije 1992-1995 – saopćeno je iz Saveza udruženja boraca Patriotska liga BiH i Udruženja boraca Bosnae Zelene beretke Sarajevo.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

PUTNIK (33) PREMINUO NA LETU ZA ITALIJU: S NJIM BILA I...

0
Jučer je na letu Ryanaira iznad Italije preminuo 33-godišnji muškarac dok je njegova trudna supruga sjedila u drugom, zadnjem dijelu aviona.

PANTHEON KONFERENCIJA 2024