ZELENSKI: NA ISTOKU DNEVNO UMIRE DO 100 UKRAJINACA

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski objavio je da svakog dana u borbama na istoku zemlje pogine od 50 do 100 Ukrajinaca. Po svemu sudeći, govorio je o vojnim žrtvama sukoba.

Najteže borbe ovih dana vode se oko gradova Sieverodonjecka i Lisičanska u Luhansku, jednoj od dvije regije koje čine pokrajinu Donbas na istoku zemlje, koju Rusi pokušavaju osvojiti.

Sergej Gaidai, guverner Luhanska, je u televizijskom intervjuu rekao da Rusija koristi “taktiku spaljene zemlje” te da je Sieverodonjeck pod napadima “iz četiri različita smjera”. No, tvrdi da ruske snage nisu uspjele ući u grad.

Dopisnica Guardiana Emma Graham-Thompson navodi kako Ukrajina dosad nije bila naročito transparentna što se tiče vlastitih vojnih žrtava, pa dodaje kako činjenica da je Zelenski otvoreno govori o brojkama koje znače da je u zadnjih mjesec dana na istoku zemlje ubijeno 3000 Ukrajinaca govori ponešto o tome koliko su brutalne borbe koje se vode.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

POLJSKA PODIGLA VOJNE AVIONE: PRIMIJEĆENA ‘INTENZIVNA AKTIVNOST RUSKE AVIJACIJE’

0
Operativno zapovjedništvo poljskih oružanih snaga saopćilo je da su poljski i saveznički zrakoplovi aktivirani rano jutros nakon što je Rusija pokrenula raketne napade na Ukrajinu.