Istraživači su isprobali nekoliko različitih metoda, a najbolja se pokazala ona s vodom, ledom i soli. Kako prenosi The Sun, ta kombinacija može spustiti temperaturu piva s 19 stepeni na nulu u samo pola sata! Sol će doprinijeti da se spusti za još otprilike tri stepena.
Jedna od beskorisnijih metoda bilo je i stavljanje piva u kantu s hladnom vodom; pivo je ostalo mlačno na nekih 18 stepeni.
– U kantu vode stavite kilogram leda i 100 grama soli, ubacite limenke i boce i u samo pola sata temperatura će se spustiti s 18,9°C na 1,6°C”, otkrili su istraživači i dodali da su isprobali istu metodu samo bez soli i također djeluje, ali sol dodatno rashladi tekućinu pa je zato najbolja opcija.
Rizična metoda je ona stavljanja boca u zamrzivač jer morate stalno razmišljati kada ih izvaditi da ne bi popucale, a nije se baš pokazala ni korisnom – temperatura piva spustila se sa 12,7 stepeni na nešto manje ispod osam.

Posljednji način hlađenja piva je s mokrim papirnatim ubrusima. Zamotajte bocu u njih i stavite u zamrzivač. Iako se donekle ohladi, ova je metoda prilično neuredna jer se papirnati ručnici počnu raspadati i lijepiti za bocu.