ŽELJEZNIČAR BOLJI OD TUZLA CITYA: POPELI SE NA TREĆE MJESTO

U posljednjem meču 16. kola Premijer lige BiH Željezničar je pobijedio Tuzla City u gostima rezultatom 2:1 i tako se popeli na treću poziciju na tabeli.

ŽELJEZNIČAR BOLJI OD TUZLA CITYA: POPELI SE NA TREĆE MJESTO

Željo je nešto bolje otvorio meč i prvu šansu imali su već u trećoj minuti kada je Beća pokušao iznenaditi golmana Tuzla Cityja, no on je odbranio njegov pokušaj i izbio loptu u korner, a u 11. minuti bilježimo spornu situaciju kada je Amoah srušen u kaznenom prostoru i svi gostujući igrači su tražili penal, no sudija je samo odmahnuo rukama.

U 29. minuti Beganović šutira glavom, a golman Tuzla Cityja odlično brani, da bi onda u 40. minuti Željezničar došao do zasluženog vodstva.

Santos je ponovo probio po lijevog strani, golman Barcola je loše intervenisao pa je lopta došla do Amoaha koji je bez problema posprema u mrežu. Bio je to treći pogodak Amoaha ove sezone.

Već na samom startu drugog poluvremena, tačnije u 57. minuti, Željezničar postiže drugi gol. Štilić je šutirao desnom nogom, lopta pogađa Mehidića i odlazi u drugu stranu, što golman Tuzla Cityja nije uspio zaustaviti i tada je na semaforu pisalo 2:0 za gostujuće igrače.

Već u narednom napadu Beganović je mogao riješiti pitanje pobjednika, ali je iz dobre pozicije šutirao pored gola, dok je na drugoj strani Pantelić ostao neometan u 59. minuti, no i on je šutirao van okvira gola.

Kapiten Tuzla Cityja Nukić je bez lopte udario Santosa, a sudija ga je bez razmišljanja poslao u svlačionicu i pokazao mu drugi žuti, odnosno crveni karton.

U 66. minuti, Štilić je iz slobodnog udarca šutirao, lopta je otišla malo pored lijeve stative domaćeg gola, a Željo je pitanje pobjednika mogao riješiti preko Beće u 76. minuti, no golman Tuzla Cityja je odlično reagovao i odbranio.

Iako su imali igrača manje, domaći nogometaši se vraćaju u meč u 78. minuti kada je Pantelić pogodio za 2:1, nakon čega su imali i veliku šansu u 83. minuti, no Mendes je s nekih 12 metara šutirao malo pored gola.

Do kraja meča rezultat se nije promijenio i Željezničar je ostvario izuzetno važnu pobjedu, a Plavi se sada nalaze na trećoj poziciji na tabeli sa 28 osvojenih bodova, jedan manje od drugoplasiranog Širokog Brijega i pet manje od lidera Zrinjskog.

S druge strane, Tuzla City ostaje na razočaravajućoj sedmoj poziciji sa 21 osvojenim bodom. U narednom kolu Željezničar će dočekati Borac na svojoj Grbavici, a Tuzla City ide u goste Leotaru.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE