ŽELJEZNIČAR REMIZIRAO PRED PUNOM GRBAVICOM

Nogometaši Željezničara i Leotara remizirali su rezultatom 1:1 na startu nove sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine, a duel na Grbavici odigran je u predivnoj atmosferi pred više od 8.000 gledalaca.

Navijači Željezničara zaželjeli su se nogometa i u velikom broju došli su pružiti podršku svojim izabranicima. Na južnoj tribini Grbavice navijači Plavih napravili su festivalsku atmosferu pošto je veliki broj njih došao s porodicama i tako uveličao ovaj događaj.

Kada je nogometni teren u pitanju, Željezničar je već u 10. minuti imao odličnu šansu. Dženis Beganović nije iskoristio loptu Sedada Subašića gotovo u mat-poziciji.

“Hladan tuš” uslijedio je u 20. minuti. Iz prve opasnije akcije gosti su poveli. Ubačaj Ognjena Todorovića nije zahvatio stoper Željezničara Aleksandar Kosorić i tako je prevario svog golmana, a lopta je ušla u mrežu.

Nisu se Plavi predali, već su svim silama krenuli naprijed i već nakon pet minuta došli su do poravnanja. Nakon gužve u kaznenom prostoru Leotara Edin Cocalić petom provodi u mrežu šut Beganovića.

Napao je Željezničar i nakon poravnanja, ali većih prilika nije bilo. Na odmor se otišlo rezultatom 1:1.

U 58. minuti sjajna prilika za Željezničar. Semir Štilić je sjajno uhvatio volej na vrhu šesnaesterca, ali je šut uspio ukrotiti dobro postavljeni Dušan Puletić na golu Leotara.

Leotar je odlično zaprijetio šest minuta kasnije kada je Šaleta Kordić loše šutirao u situaciji jedan na jedan i golman Vedad Muftić mu je odbranio udarac. Čini se da je mogao bolje u izglednoj poziciji ofanzivac Trebinjaca.

U tim trenucima Željezničar je bio mnogo ofanzivniji, a to je ostavljalo prostora za kontre gostiju. Leotar je u još dva navrata pokušao s distance u završnoj fazi utakmice.

Heroj opstanka Leotara iz prošle sezone golman Dušan Puletić i u novu je krenuo na fantastičan način. Vrhunske sposobnosti na golu pokazao je u 79. minuti kada je odbranio dvije velike šanse za Željezničar.

Prvo je intervenisao nakon topovskog udarca Štilića sa desetak metara, a onda je u nastavku akcije odbranio i pokušaj Clarismarija Santosa koji je iz prve šutirao iz peterca nakon ubačaja s desne strane.

Do kraja utakmice vidjeli smo veliku inicijativu Željezničara, ali ne i pogotke, pa se rezultatom 1:1 završio meč. Treba dodati još po jednu veliku šansu na obje strane. S jedne strane Santos je fantastično prošao i namjestio gol Dženanu Haračiću, koji je kasnio na loptu da je provede u praznu mrežu, dok je s druge strane Todorović gotovo usamljen šutirao pored gola.

Za kraj treba pohvaliti predivnu atmosferu na Grbavici pošto je pjesma odjekivala tokom svih 90 minuta, a Manijaci su na južnoj tribini poslali predivnu poruku o tome kako je Jug Grbavice siguran za cijele porodice koje žele bodriti Plave.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE