ŽENA OSVANULA NA SMRTOVNICI IAKO JE ŽIVA: MOJA PORODICA JE BILA VEOMA POTRESENA

Nišlijka Dragica Rašić (80) već godinu dana doživljava neprijatnosti zbog toga što se smrtovnica sa njenim imenom i fotografijom, ali i uvredljivim tekstom iznova dijeli društvenim mrežama.

U tekstu smrtovnice, između ostalog, piše da će sahrana biti na groblju u Donjoj Vrežini i da će „goreti u paklu“.

Rašić je za agenciju Beta rekla da je sve počelo prije godinu dana kada je na banderi u blizini njene kuće „osvanula“ smrtovnica, za koju ni danas ne zna ko je odštampao i zalijepio.

  • Komšinica me je pozvala, rekla je da mora da mi nešto pokaže. Odvela me je do bandere i pokazala smrtovnicu sa mojom fotografijom i imenom. Začudila sam se kad sam je vidjela, iscijepala je i zapalila, ali je ostala slika u telefonima – objasnila je Rašić.

Kazala je da su zbog smrtovnice rođaci i prijatelji zvali njenu porodicu, supruga i kćerku i pitali da li je živa.

  • Moja porodica je zbog toga bila mnogo potresena. Unuka studentkinja je, kada je vidjela fotografiju smrtovnice mnogo plakala, moja kćerka ju je jedva umirila – izjavila je Rašić.

Kazala je da su suprug i kćerka prijavili policiji da se društvenim mrežama širi lažna i uvredljiva smrtovnica, ali da to ništa nije pomoglo.

  • Ne znam ko je to uradio, ni zbog čega. U životu se nisam ni sa kim posvađala, da jesam rekla bih ‘oni su to uradili’ – naglasila je Rašić.

Kako je kazala, voljela bi da se što prije smrtovnica izbriše, jer „malo-malo“ pa je neko pozove i pita da li je živa.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

KOLAŠINAC S ATALANTOM IZBACIO LIVERPOOL, ROMA USPJEŠNIJA OD MILANA

0
Fudbaleri Atalante poraženi od Liverpoola u revanš susretu četvrtfinala Evropske lige rezultatom 1:0, ali su zahvaljući ubjedljivom trijumfu u prvom meču izborili plasman u polufinale takmičenja.