ŽENE SDA O NAPADIMA NA PROFESORICU IZETBEGOVIĆ: USPJEH I SPOSOBNOST NE MOGU OPROSTITI KOČNIČARI PROGRESA I MEDIJSKA STIHIJA

Organizacija Žene SDA u potpunosti podržava načela demokratije i ljudskih prava, uključujući i slobodu govora i javnog artikulisanja različitih političkih stavova, naveli su u saopćenju.

U isto vrijeme podsjećaju da uz slobodu ide i odgovornost, pa tako i odgovornost za izgovorenu riječ u javnom prostoru.

  • Zalažemo se za “higijenu” javnog prostora i posebno javnog govora, te se kategorično protivimo i osuđujemo svaki oblik govora mržnje i ataka na integritet ljudske osobe kao takve. U našem javnom prostoru svakodnevno svjedočimo takvim atacima čije su žrtve nerijetko žene – saopćeno je iz ove organizacije.

Dodaju da takvi potpuno neutemeljeni medijski linčevi koji dolaze od pojednih medija, ali nažalost, i političara, samo dodatno destruiraju naše društvo i demotiviraju sposobne i osobe s integritetom, posebno žene, u njihovom nastojanju da svojim angažmanom doprinesu napretku društva.

  • Najeklatantniji primjer takvih spinovanih i orkestriranih ataka su kontinuirani napadi na profesoricu Sebiju Izetbegović, vrlo često motivirani činjenicom da je žena. Biti javno angažirana žena u našem društvu je samo po sebi teret. Tim prije ako ste uspješna žena i supruga lidera jedne velike stranke. Tada vam uspjeh i sposobnost ne mogu oprostiti kočničari progresa i medijska stihija u trci za bombastičnim naslovima, kao ni nadobudni političari u svome populističkom pohodu na koji glas više – saopćili su.

Osuđuju svaku vrstu takvih medijskih i političkih kampanja, a zalažu se za argumentiranu i na činjenicama utemeljenu konstruktivnu kritiku.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

U SARAJEVU DANAS HITNA SJEDNICA SKUPŠTINE KS: IMA SAMO JEDNU TAČKU...

0
Informacija o poduzetim aktivnostima nadležnih sigurnosnih i drugih institucija u okviru kojih će se razmatrati sigurnosna situacija u Kantonu Sarajevo, jedina je tačka dnevnog reda hitne sjednice kantonalne skupštine koja će biti održana danas.