ŽENU UNAKAZIO OD BATINA: EVO KOLIKA KAZNA PRIJETI MONSTRUMU KOJI JE BRUTALNO ISPREBIJAO SUPRUGU PIŠTOLJEM

Nikoli Ostojić (48) potpukovniku Vojske Srbije i hirurgu sa VMA zaprijećeno je od dvije do 10 godina robije za krivično djelo nasilje u porodici za koje se sumnjiči da je izvršio nad svojom suprugom I.O. (42).

On će sutra biti saslušan kod dežurnog zamjenika Trećeg osnovnog javnog tužilaštva po optužbama da je juče brutalno pretukao svoju suprugu i to pred njihovo troje maloljetne djece.

Policijska patrola iz Zemuna intervenisala je juče zbog prijavljenog nasilja u porodici, gdje su zatekli nasilnika kome su oduzeta dva pištolja i nesretnu ženu u podlivima, s vidnim povredama i njihovo troje maloljetne djece.

Žena je prvobitno izjavila da je došlo do verbalne rasprave između nje i supruga, ali je negirala da je muž tukao, navodno je rekla da su povrede glave nastale prije dvije sedmice.

Kolima Hitne pomoći pretučena žena je prevezena u KBC Zemun, gdje su joj utvrđene teške tjelesne povrede.

Obavljen je razgovor i sa N.O. koji je negirao da je tukao suprugu i potvrdio verbalnu svađu između njih. Od nasilnika je oduzet pištolj u legalnom posjedu, kao i pištolj njegovog brata. O slučaju nasilja je obaviještena Vojna policija.

Pretučena žena je naknadno izjavila da je suprug od početka godine u porodičnom stanu više puta fizički i psihički zlostavljao, tukao, prijetio ubistvom, urinirao po njoj, davio kablom.

Nesretna žena je zadobila teške povrede – prijelom četiri rebra, prijelom nadlaktice i hematome.

Po nalogu Trećeg OJT-a u Beogradu, N.O. je određeno zadržavanje do 48 sati, zbog nasilja u porodici.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

NSRS USVOJILA ZAKLJUČKE: PONIŠTITI SVE ODLUKE SCHMIDTA

0
Narodna skupština bh. entiteta RS usvojila je zaključke u kojima se zahtjeva da međunarodna zajednica povuče izmjene Izbornog zakona Bosne i Hercegovine koje je donio visoki predstavnik Christian Schmidt.