ŽESTOKA REAKCIJA IZ STRANKE ZA BIH: JE LI DODIK REKAO ERDOGANU DA JE ZABRANIO BOSANSKI JEZIK U MANJEM ENTITETU?

Iz Stranke za BiH reagovali su povodom izjave člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika koji je nakon sastanka s turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom izjavio "da hoće dogovor i da se uradi sve da ne dođe do disolucije BiH".

  • O kakvom dogovoru govori negator genocida i čovjek koji svakodnevno prijeti disolucijom Bosne i Hercegovine? Je li Dodik želi da se dogovorimo o tome da nije bilo genocida, da nije prilikom agresije protjerano i raseljeno preko 1 milion građana Bosne i Hercegovine? – pitaju iz SBiH.

Podsjetili su da Dodik koristi svaku priliku da vrijeđa Bošnjake i naziva ih konvertitima.

  • Da li je Dodik rekao uvaženom gostu i prijatelju Bosne i Hercegovine da je zabranio bosanski jezik u manjem bh. entitetu, da odlikuje koljače i ubice? Poduga je lista uvreda koje svakodnevno Dodik priređuje svima koji se bore za opstanak multietničke i multikulturalne Bosne i Hercegovine – saopćeno je.

Iz Stranke za BiH ističu kako su narod Republike Turske i predsjednik Erdogan uvijek bili prijatelji svim građanima i narodima Bosne i Hercegovine, a Dodik ponižava jedan od tih naroda.

  • U svojim licemjernim nastupima jedino mu se može vjerovati da želi disoluciju Bosne i Hercegovine i na sve načine pokušava ostvariti ono što se nije moglo genocidom i agresijom.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

AUSTRIJA IZRUČUJE SRBIJI OSUMNJIČENOG ZA UBISTVO NUSRETA DESTANOVIĆA: TIJELO BACIO U...

0
Austrijsko Ministarstvo pravde odobrilo je izručenje Seada Z. (27) iz Sjenice Republici Srbiji, koji je osumnjičen za ubistvo Nusreta Destanovića (28) iz Tutina.