ZIJAH SOKOLOVIĆ NAKON PRELEŽANE KORONE: EVO ZAŠTO ME OSTAVILA

Sarajevski, ali vrlo tačno rečeno, regionalni glumac Zijah Sokolović oporavlja se nakon preležanog koronavirusa.

Tačnije, polako se vraća na pravi, klasični i stari kolosijek. A to znači: nema glumačkog odmora dok traje obnova.

  • Dobar sam i na putu povratka u stanje da se prepoznam, a teško mi pada što sam zvanično negativan, a moram, ha-ha-ha, a korona mi je i ostavila neka sjećanja na nju. Počinjem da igram predstave krajem mjeseca, a u Lutkarskom pozorištu u Mostaru režiram nagrađivani tekst moje kćerke Selme Parisi ‘Dječak koji je sanjao more’. Juče mi bilo 70 punih godina, korona me zato i ostavila – veli Zike pa mu i čestitasmo rođendan, piše slobodna-bosna.ba.

Ali, baš jučer zatekla nas je, kako koga i kako gdje, ali zatekla, vijest o smrti jednog od najvećih hrvatskih glumaca ikada Pere Kvrgića. “Evo, šaljem vam fotografiju. Pero Kvrgić i ja, Zijah A. Sokolović, kao Pozzo i Lucky, igrali smo u predstavi Samuela Becketta – “Play Beckett”, Ulysses kazališta na Brionima. U predstavi su još igrali i još jedan pokojni velikan Ivica Vidović te Rade Šerbedžija. Pisao si i esej za moju knjigu ‘Glumac…je glumac…je glumac’.

Dragi Pero, hvala ti za umjetnost. Putuj. Lijepi Glumče i veliki Čovječe”, reče Zike i ode se spremati na put. Gdje? Nemamo pojma. Javit će se već kad stigne.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

ŠOK USRED VATIKANA: UHAPŠEN BJEGUNAC, BIO VEOMA BLIZU PAPE FRANJE

0
Italijanska policija uhapsila je prošle sedmice bjegunca iz SAD-a koji je nosio tri sakrivena noža na prepunom Trgu Svetog Petra ispred Vatikana.