ŽIVOT PORODICE BIO JE TUŽAN, A TAKAV IM JE BIO I KRAJ: ČETVERO UBIJENIH ILIĆA SAHRANJENO U ISTU GROBNICU

Predrag Ilić, njegova žena Danijela i ćerke Ana i Sara ispraćeni su na vječni počinak u prisustvu malobrojnih mještana i rođaka.

Četvero članova porodice Ilić iz Leskovca, koje je 10. maja sjekirom ubio Miloš Ilić (20), sahranjeni su jučer u rodnom selu Granice kod Bojnika, a njihova tijela spuštena su u istu raku.

Sahranu nije imao ko da organizira i finansira, pa je to učinio leskovački Centar za socijalni rad, čiji su korisnici Ilići bili i za života.

  • Život te porodice bio je tužan, a takav im je bio i kraj. Naježim se kad pomislim da njih nije imao ko ni da sahrani, a nije imao ko ni da im iskopa rake. Zato je opština Bojnik poslala buldožer i njime su iskopali ogromnu rupu, dimenzija četiri sa četiri, i u nju su spustili sanduke – priča komšija i dodaje:
  • Na groblju je bilo malo ljudi. Roditelji ubijenog Predraga stari su, bolesni, a ovo ih je dotuklo. Osim njih, sahrani je prisustvovao i Predragov brat, koji je došao iz Beograda. On je van sebe. Naročito mu je krivo što je čitavog života pokušavao da brata Predraga postavi na noge i pomogne mu da počne da vodi normalan život, ali uzalud.

Mještani kažu da je u grobnicu najprije spušten kovčeg s Predragovim tijelom, zatim sanduci s tijelima njegovih ćerki i na kraju sanduk s Predragovom ženom.

  • Dostojanstveno smo ih ispratili, koliko se moglo – kažu mještani i dodaju da je Predragov otac sada kao biljka.
  •  Na sahrani ni riječ nije progovorio, ni suzu nije pustio, palio je svijeće, čini mi se potpuno nesvjestan šta se dešava. Njegova žena bila je pod jakim lijekovima. Tuga će ih tek stići – kaže komšija Ilića.

Podsjećamo, Miloš Ilić je prijee četiri dana u centru Leskovca sjekirom na spavanju ubio oca Predraga (45), maćehu Danijelu (43), trudnu sestru Anu (18) i polusestru Saru (12). Poslije zločina Miloš se presvukao i otišao kod rodice, gde je nekoliko sati kasnije uhapšen.

Miloš Ilić je zbog sumnje da je počinio četvorostruko ubistvo saslušan u tužilaštvu i branio se šutnjom, poslijee čega mu je određen pritvor. On je prilikom hapšenja priznao zločin.

  • U porodici su bili narušeni odnosi, riječ je o disfunkcionalnoj porodici. Miloš je patološki mrzio maćehu, koja ga je maltretirala i kinjila. S druge strane, prije zločina posvađao se s ocem oko para za cigarete i izlazak. U svađu se umiješala i maćeha, koja je smatrala da njen muž previše para daje djeci iz prvog braka – kaže izvor.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE