ŽIVOTNA PRIČA MUSTAFE MUSLIĆA: SLIJEP OD 1988. JER GA JE ŽENA POLILA KISELINOM

U moru tužnih priča kojima svjedočimo u današnje vrijeme, posebno bi vas mogla dirnuti ona Mustafe Muslića iz Brnjića kod Čelića.

Mustafa je ostao slijep davne 1988. godine. Tada ga je supruga, jednog dana kada je stigao s posla, posula kiselinom. U tuzlanskoj bolnici je bio osam mjeseci. Tek nakon izlaska počinje njegova borba.

  • Samo ja znam kako je bilo – kazao je Mustafa na upit novinara da ispriča kakav je bio osjećaj osam mjeseci ležati u bolnici sa spoznajom da je ostao bez vida.

Poslije Tuzle prebacili su ga u bolnicu u Beograd. Jedan doktor iz Beograda rekao je da ga jedino jedna bolnica u Moskvi može spasiti i vratiti mu vid.

Mustafa kaže da je to i danas moguće.

  • U Moskvi sam obavio dvije operacije. Ostala je još završna. Treba samo da mi udare rožnjaču i da progledam. Ali, ta operacija košta 10.000 KM – kazao je Mustafa.

Dakle, ako biste imali tih 10.000 KM i otišli na operaciju, vi biste progledali, upitao je novinar, a Mustafa odgovara: ‘Za pola sata’.

Mustafa priča kako se godinama borio da skupi 10.000 KM, ali da su mu na svim vratima na koja je pokucao samo pričali ‘šuplju priču’ i da više nikome ne vjeruje.

Inače, on živi u izuzetno neuslovnoj kući što se i može vidjeti u videoprilogu. Kaže da mu niko ne pomaže ni oko čega te da čak sam mijenja crijep na krovu, kuha, kupa se itd.

U nastavku pogledajte kompletan razgovor s Mustafom na Youtube kanalu ‘Živa istina’. U donjem desnom čošku ćete primijetiti njegov broj mobitela na koji ga možete kontaktirati i ponuditi mu pomoć.

Pomozimo Mustafi da progleda, barem u 74. godini života.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE