ZLOSTAVLJAO SUPRUGU: NJENOG OCA UBO U STOMAK I GLAVU, A BRATA U RUKU I PREMLATIO GA

Općinsko državno tužilaštvo u Zadru jučer je ispitalo hrvatskog 27-godišnjaka osumnjičenog da je od 2016. godine do 12. rujna 2020. u Zadru i jednom mjestu u okolici, iako svjestan da svojim ponašanjem ponižava i ugrožava svoju suprugu, te u cilju da kod nje izazove osjećaj straha, vrijeđao ju i bio fizički nasilan te joj prijetio.

  •  Osnovano se sumnja i da je 20. juna 2020., u cilju da izazove osjećaj straha kod supruge, uputio joj ozbiljne prijetnje koje su kod oštećenice izazvale osjećaj straha za vlastiti život i za život članova njezine obitelji. Osnovano se sumnja da je 12. septembra 2020. došao vozilom do porodične kuće oštećenice u jednom mjestu u okolici Zadra i, u cilju da tjelesno ozlijedi brata oštećenice, izvadio skalpel i njime zamahivao prema oštećeniku te ga porezao u predjelu ruku i udarao šakom po glavi prijeteći mu. Nakon što je iz kuće izašao otac oštećenice te stao između osumnjičenika i svog sina, osumnjičenik je, osnovano se sumnja, s ciljem da oca teško tjelesno ozlijedi, skalpelom ga porezao u predjelu trbuha, lijevog uha i ruke, prijeteći pritom obojici oštećenika. U daljnjem postupanju osumnjičenika su spriječili policijski službenici koji su došli na mjesto događaja.

Sudcu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je da se protiv osumnjičenika odredi pritvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja krivičnih djela je sudac istrage prihvatio i osumnjičeniku odredio pritvor.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

POZNATI DETALJI NESREĆE: OGLASILO SE TUŽILAŠTVO O TRAGEDIJI U KOJOJ JE...

0
Milana Koprena (46), pedagogica Osnovne škole ”Branko Radičević” u Banjoj Luci poginula je u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na Rebrovačkom mostu kada je u nju udario ”pežo” kojim je upravljao Stefan Srdić (20) iz Laktaša, saopštilo je Okružno javno tužilaštvo u Banoj Luci.