ZMAJEVI PRED MEČ SA FRANCUSKOM: NA TERENU TREBAMO BITI SVI KAO JEDAN, GINUTI JEDAN ZA DRUGOG

Fudbalska A reprezentacija BiH nastavila je pripreme za meč 2. kola kvalifikacija za SP protiv Francuske koji se igra u srijedu na Grbavici.

Bh. napadač Smail Prevljak nada se povoljnom rezultatu protiv svjetskih prvaka.

  • Pripreme prolaze u najboljem redu. Već dugo smo na okupu i spremamo se kvalitetno za zahtjevan meč koji je pred nama. Dvije utakmice smo odradili, i što je najbitnije nismo izgubili. Sad nam dolazi Francuska i svi znamo ko su oni. Međutim, mi smo spremni i očekujemo pozitivan rezultat – kaže Prevljak i dodaje:
  • Raspored je zgusnut, ali svi smo već u klubovima navikli na ovaj tempo gdje imamo utakmicu svaka tri-četiri dana. Jeste da imamo malo vremena za regeneraciju, ali svi smo svježi, spremni, sa dobrim stavom i vidjet ćemo šta će nam to donijeti u srijedu. U fudbalu je sve moguće i vjerujem da možemo da napravimo podvig. Ako iskoristimo naše šanse, sve je moguće i nadamo se najboljem mogućem rezultatu.

Pripreme nacionalnog tima prokomentarisao je i veznjak Stjepan Lončar.

  • Imali smo dovoljno vremena između utakmica sa Finskom i Kostarikom da se pripremimo za težak meč koji nas očekuje protiv selekcije Francuske. Siguran sam da će svako ko istrči na teren u srijedu dati sve od sebe da na najbolji način odgovori na zahtjeve koji su pred nama. Najvažnije je da se pridržavamo uputa stručnog štaba i da budemo čvrsti i agresivni. Da odigramo jaku utakmicu i pokušamo da ostvarimo rezultat koji bi razveselio sve naše navijače.

Lončar je o narednom protivniku govorio u superlativu.

  • Francuska je ekipa koja je opasna u svim linijama. Odbrana, vezni red, napad, sve im je na visokom nivou. Igramo protiv svjetskih prvaka i tu se nema šta izgubiti. Bacat ćemo se na glavu ako treba, pokazati sve što znamo i nadam se da ćemo imati sreće i da ih možemo iznenaditi. Vjerujemo u nas i učinit ćemo sve kako bismo napravili pozitivan rezultat protiv velike reprezentacije – kaže Lončar.

Amer Gojak vjeruje da u bespoštednoj borbi saigrači i on mogu iznenaditi svjetskog prvaka.

  • Svi znamo kakva nam ekipa dolazi i sigurno da ćemo ih spremni dočekati. Sigurno imaju i dosta kvaliteta, ali vjerujemo u sebe i naše kvalitete i nadam se da ćemo doći do povoljnog rezultata – rekao je Gojak, dodavši:
  • Šta se može reći o njima, a da se već ne zna?! Na svakoj poziciji imaju po tri top igrača. Trebamo da se maksimalno spremimo i ispoštujemo sve zadatke koje selektor stavi pred nas, te da na terenu budemo svi kao jedan. Da ginemo jedan za drugog, samo tako ćemo doći do povoljnog rezultata.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

NSRS USVOJILA ZAKLJUČKE: PONIŠTITI SVE ODLUKE SCHMIDTA

0
Narodna skupština bh. entiteta RS usvojila je zaključke u kojima se zahtjeva da međunarodna zajednica povuče izmjene Izbornog zakona Bosne i Hercegovine koje je donio visoki predstavnik Christian Schmidt.