ZMAJEVI VEČERAS DOČEKUJU KUVAJT: VAŽNO JE DA IGRAČI POKAŽU ŽELJU I JEDINSTVO

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će na Bilinom polju u Zenici odigrati prijateljski meč protiv Kuvajta.

Nakon odlične igre i remija u Francuskoj protiv aktuelnog prvaka svijeta u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. godine, Zmajevi večeras igraju prijateljski meč koji može poslužiti selektoru Ivaylu Petevu da se uvjeri na koga (ne)može računati u važnijim mečevima.

Osim provjere nekih novih opcija, utakmica može poslužiti kako bi dala dodatnu injekciju samopouzdanja pred vrlo važan kvalifikacioni duel s Kazahstanom koji se igra u utorak, također u Zenici.

Reprezentacija BiH je punih 656 dana bez trijumfa i sigurno je da bi pobjeda protiv Kuvajta dobro došla za prekid crne serije i za start, nadamo se, pozitivnog niza rezultata.

Upravo to je naglasio i selektor Ivaylo Petev na konferenciji za medije održanoj jučer na Ilidži.

  • Protiv Kuvajta će dobiti priliku svi pozvani igrači. Nije važno ko je protivnik, svi moraju dati sve od sebe kad igraju u dresu reprezentacije. Važno je da pokažu želju i jedinstvo i bitno nam je da odradimo dobar posao – rekao je bugarski stručnjak.

Petev je dodao kako ne očekuje da će Miralem Pjanić dobiti priliku u večerašnjem ogledu, nakon što je bh. veznjak napustio pripreme da bi potpisao ugovor s Bešiktašom. Vezista se vratio, ali bi trebao odmoriti za duel s Kazahstanom.

Slična situacija je i sa Seadom Kolašincem koji se povrijedio protiv Francuske, ali će biti spreman za nastup u utorak.

BiH i Kuvajt se nikada nisu sastajali do sada, a večerašnji susret u Zenici sudit će srbijanski arbitar Miloš Milanović. Pomoćnici će biti Nemanja Petrović i Jovan Grujić, također iz Srbije, dok će četvrti arbitar biti sudija iz Premijer lige BiH, Luka Bilbija.

Meč između BiH i Kuvajta igra se večeras na Bilinom polju s početkom u 20:45.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

NSRS USVOJILA ZAKLJUČKE: PONIŠTITI SVE ODLUKE SCHMIDTA

0
Narodna skupština bh. entiteta RS usvojila je zaključke u kojima se zahtjeva da međunarodna zajednica povuče izmjene Izbornog zakona Bosne i Hercegovine koje je donio visoki predstavnik Christian Schmidt.