ZVANIČNICI SE OKUPILI: U PREDSJEDNIŠTVU BIH SASTANAK POLITIČKE RADNE GRUPE O EU

Nakon što je Predsjedništvo Bosne i Hercegovine u dogovoru s predstavnicima iz Evropske unije, dogovorilo formiranje političke radne grupe pokrenulo inicijativu s ciljem pokretanja reformskih procesa u BiH i realizacije 14 prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije, danas je u zgradi Predsjedništva BiH organiziran prvi sastanak te grupe.

Grupu čine predsjedavajući i članovi Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, Željko Komšić i Milorad Dodik, predsjedavajući i dva zamjenika predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija, Bisera Turković i Vjekoslav Bevanda, predsjedavajući i dopredsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Nebojša Radmanović, Denis Zvizdić i Borjana Krišto te predsjedavajući i dopredsjedavajući Doma naroda PS BiH Dragan Čović, Bakir Izetbegović i Nikola Špirić.

U pitanju je široko političko tijelo koje će se sastajati u zgradi Predsjedništva BiH i prema potrebi pomagati u rješavanju određenih pitanja vezanih za evropski put BiH te će biti zadužena da se osigura da procesi unutar BiH idu naprijed i da se postigne što je moguće širi konsenzus.

Susret članova radne grupe dolazi uoči samita u Zagrebu 6. maja kada će na videokonferenciji šefovi država ili vlada država članica Evropske unije i zapadnog Balkana razmatrati stanje procesa evropskih integracija.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

PREDSJEDNIK SRBA U SJEVERNOJ MAKEDONIJI GENOCID U SREBRENICI NAZVAO NEKROFILSKIM DIZNILENDOM

0
Krivičnu prijavu protiv predsjednika Demokratske partije Srba u Sjevernoj Makedoniji Ivana Stojiljkovića zbog negiranja genocida u Srebrenici podnijeli su Bošnjački demokratski savez (BDS) kao i Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV) putem advokatice Edine Zećirović-Fazlagić.