ZVANIČNO USPOSTAVLJENA NOVA POVOLJNA FINANSIJSKA LINIJA ZA SUBJEKTE MALE PRIVREDE

Danas su u zgradi Općine Centar u Sarajevu ugovor o poslovnoj saradnji potpisali prof. dr. Nedžad Ajnadžić, načelnik Općine Centar i g. Amer Bukvić, predsjednik Uprave Bosna Bank International d. d. Sarajevo, čime je zvanično uspostavljena nova, izuzetno povoljna finansijska linija za subjekte male privrede registrovane na području ove lokalne zajednice.

Cilj nam je pomoći malim i srednjim preduzećima na teritoriji Općine da dobiju povoljna sredstva za svoje poslovanje, kako bi očuvali likvidnost u teškoj situaciji u kojoj se svi nalazimo.

  • BBI banka ponovo je pokazala da želi biti partner lokalnim zajednicama širom BiH. Ovo je najveća subvencija bilo koje općine. Radi se o vrlo konkretnim aktivnostima i ozbiljnoj pomoći privrednicima – kazao je Nedžad Ajnadžić.

Bukvić je istaknuo da će pravo na sredstva po ovoj finansijskoj liniji moći će ostvariti subjekti male privrede, fizička i pravna lica koja trajno obavljaju zakonom dozvoljene djelatnosti radi ostvarivanja dohotka, odnosno dobiti na način kako je propisano Zakonom o poticaju razvoja male privrede, koji uredno izmiruju svoje zakonom predviđene obaveze, kao i sve ostale uslove Javnog poziva koji će do sredine jula 2020. g. biti objavljen u sredstvima javnog informisanja.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

NSRS USVOJILA ZAKLJUČKE: PONIŠTITI SVE ODLUKE SCHMIDTA

0
Narodna skupština bh. entiteta RS usvojila je zaključke u kojima se zahtjeva da međunarodna zajednica povuče izmjene Izbornog zakona Bosne i Hercegovine koje je donio visoki predstavnik Christian Schmidt.