ZVIZDIĆ: ONO ŠTO SE NIJE MOGLO POSTIĆI SEDAM MJESECI UČTIVIM NASTUPOM, USPJELO JE SANKCIJAMA ZA 15 DANA

Denis Zvizdić, predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine komentirao je na svom Twitter profilu sankcije koje su nametnute pojedincima u BiH.

  • Ono što međunarodna zajednica nije zadnjih sedam mjeseci uspjela postići u BiH učtivim nastupom i argumentiranim dijalogom, uspjela je sa sankcijama za 15 dana. Sankcije su, i proglašene i najavljene, vrlo efikasan alat za hlađenje usijanih glava i postizanje rješenja korisnih za BiH – mišljenja je Zvizdić.

Podsjetimo, kao što se to i najavljivalo, Amerika je 5. januara proširila listu sankcija koje se odnose na radnje povezane s korupcijom širom svijeta. Na proširenoj listi nalaze se pojedinci i firme iz Bosne i Hercegovine.

Informacija je objavljena na stranici američkog Ministarstva trgovine, na kojoj je istaknuta obavijest “oznake u vezi s Balkanom i ažurirane oznake”.

Pa se tu navodi kako su najnovije sankcije izrečene za Milorada Dodika, Milana Tgeltiju, Mirsada Kukića. Na proširenoj listi našla se i Alternativna televizija Banja Luka.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE