PLENKOVIĆ LETIO IZNAD GRANICE S HILJADAM MIGRANATA, OBJAVIO SLIKE IZ HELIKOPTERA

Premijer Hrvatske Andrej Plenković danas boravi na grčkoj granici zajedno s grčkim premijerom Kyriakosom Mitsotakisom, predsjednicom Europske komisije Ursulom von der Leyen, predsjednikom Europskog vijeća Charlesom Michelom te predsjednikom Europskog parlamenta Davidom Sassolijem.

 

Na konferenciji za novinare kazali su kako je situacija teška i zahtjevna, ali na pameti treba imati ljudsko dostojanstvo.

  • Došli smo poslati jasnu poruku solidarnosti i podrške Grčkoj. Ključna je stabilnost granice, a spremna je mobilizacija te je Frontex već krenuo u zaštitu granice. Za pomoć Grčkoj možemo ponuditi 700 milijuna eura – rekla je Von der Leyen te istaknula kako će biti u bliskom kontaktu s Michelom, Sassolijem i Plenkovićem ovih dana. 
Facebook

Plenković je pohvalio grčku odluku da zatvori granice migrantima i da čuva vanjsku granicu Europske unije. Najavio je kako će ministar Božinović sutra predsjedati sastankom ministara unutrašnjih poslova.

  • Poslat ćemo Turskoj poruku da dobri odnosi između EU-a i Turske ovise o obje strane – kazao je i dodao kako će se truditi deeskalirati situaciju. 
Facebook

Plenković je s kolegama obišao grčki dio kopnene granice s Turskom, a granicu na kojoj su hiljade e migranata je i preletio.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

SEDMORO POGINULIH U NAPADU NA DŽAMIJU U AFGANISTANU

0
U napadu na džamiju u afganistanskoj provinciji Herat kasno 29. aprila ubijeno je sedam osoba.