SENAD KASUPOVIĆ NEGIRAO DA JE BIO PRIPADNIK TERORISTIČKE GRUPE U SIRIJI

Senad Kasupović (40), rođen u mjestu Grabovac, danas je u Sudu Bosne i Hercegovine negirao krivicu za terorizam. Ovu informaciju za Klix.ba potvrdio je njegov advokat Senad Bilić.

Optuženi se tereti da je postao pripadnik terorističke grupe i pružao pomoć terorističkoj grupi, čime je počinio krivično djelo organiziranje terorističke grupe.

Kasupović se tereti da je 12. jula 2013. godine napustio Bosnu i Hercegovinu te otputovao u Tursku, odakle je ilegalno prešao granicu i došao na teritoriju Sirije, gdje se pridružio strukturama IDIL-a, koji je Vijeće sigurnosti UN-a proglasilo terorističkom organizacijom.

Optuženi je na navedenom području boravio 6 godina, sve do 19. decembra 2019. godine, gdje je zajedno s drugim osobama iz Bosne i Hercegovine koje su boravile u Siriji sa istom namjerom, koristeći ime “Muatesim”, sudjelovao u terorističkim aktivnostima, pružao pomoć i borio se na strani snaga IDIL-a u Siriji u jedinici “Bejt Komandos”, koja je kasnije promijenila ime u “El Aksa”.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE