STATE DEPARTMENT: COVID-19 SE POJAVIO U AMBASADI U AFGANISTANU

Američki State Department saopćio je da su u ambasadi u afganistanskoj prijestolnici zabilježene infekcije COVID-19, a zaraženo osoblje uključuju diplomate, izvođače radova i lokalno stanovništvo.

State Department nije naveo broj zaraženih. Službenik u ambasadi u Kabulu, koji je govorio pod uslovom anonimnosti jer nema ovlasti da razgovara s medijima, rekao je da je 20 osoba zaraženo, a većina njih su nepalske Gurkhe, koji služe kao obezbjeđenje u ambasadi.

– Ambasada provodi sve odgovarajuće mjere kako bi ublažila širenje COVID-19 – navodi State Department u saopćenju.

Zaraženo osoblje nalazi se u izolaciji u ambasadi, dok se nad ostalim provode testiranja, rekao je zvaničnik ambasade, prenosi AP.

(Foto: Agencije)

State Department navodi da se vrši saniranje prostorija kako bi se “spriječilo daljnje širenje”.

U Afganistanu su 28.424 potvrđena slučaja koronavirusa. Međunarodne humanitarne organizacije koje nadgledaju širenje pandemije u zemlji kažu da su brojke mnogo veće zbog nedostatka mogućnosti testiranja, kao i pristupa testiranju.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE