ZOLAKU ODREĐENE MJERE ZABRANE

Sud Bosne i Hercegovine je prihvatio prijedlog Tužilaštva BiH da se Aleksandru Zolaku, direktoru Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH odrede mjere zabrane na 30 dana, saznaje Hayat.ba.

Zolak je osumnjičen u aferi Respiratori za zloupotrebu položaja

Inačče, pred Sudom BiH održano je jučer ročište za određivanje mjera zabrane Aleksandru Zolaku, direktoru Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH. Tužilaštvo BiH zatražilo je mjere zabrane za Zolaka zbog slučaja Respiratori u kojem su osumnjičeni Fadil Novalić, premijer FBiH, Fahrudin Solak, suspendovani direktor Federalne Upra Civilne Zaštite i Fikret Hodžić, vlasnik firme Srebrena malina.

(Foto: Arhiv)

Mjere zabrane se podrazumijevaju zabranu sastajanja s ostalim osumnjičenim osobama u predmetu “Respiratori”, kao i sa svjedocima isključivo zaposlenim u Agenciji za lijekove.

Mirza Hukeljić, tužilac u ovome predmetu, na ročištu je zatražio da se mjere zabrane odrede na 30 dana jer, kako on smatra, istražne radnje i saslušanje svjedoka, u odnosu na Zolaka, mogu završiti u tom roku.

Zolak se dovodi u vezu s izdavanjem dozvola uvozniku Srebrena malina po hitnoj proceduri.

(Dženeta Sarić – Kozić)

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

VELIKA AKCIJA PLANINARA: POČINJE MARKIRANJE ZABORAVLJENIH PLANINARSKIH STAZA NA BJELAŠNICI

0
Planinarsko društvo “Bjelašnica” iz Sarajeva u periodu 1. do 5. maj 2024. godine organizuje veliku akciju krčenja, markiranja (remarkiranja) i obilježavanja zaboravljenih planinarskih staza na Bjelašnici. Za ovu akciju PD “Bjelašnica” će obezbijediti potrebne materijale za markiranje staza (farbe, četke i sl.), te alate potrebne za krčenje dionica planinarskih staza koje su obrasle vegetacijom.