SANELA JENKINS: ISTINA O SREBRENICI ĆE SE ŠIRITI, ŠTA ĆE SE DEŠAVATI SA NEGATORIMA GENOCIDA

Sanela Jenkins, jedna od najpoznatijih Bosanki u svijetu, biznismenka i humanitarka, te jedna od najutjecajnijih žena iz regije, na 25. godišnjicu genocida u Srebrenici uputila je apel međunarodnoj zajednici.

  • Svake godine u svijetu raste spoznaja o počinjenom genocidu u Srebrenici. Istinu je teško zaustaviti i ona će se i dalje širiti, u to ne treba sumnjati. Postavlja se pitanje šta će se dešavati sa negatorima genocida?! – napisala je na svom Facebook profilu, dodavši:

– Naša zemlja ne može usvojiti zakon o negiranju genocida u Parlamentu BiH, zbog mehanizama blokade koju koriste negatori genocida. Nadam se da će naši prijatelji pomoći da se iskoristite mehanizmi međunarodne zajednice kako bi se usvojio taj zakon – napisala je Sanela Jenkins.

Svake godine u svijetu raste spoznaja o počinjenom genocidu u Srebrenici. Istinu je teško zaustaviti i ona će se i dalje…

Posted by Sanela Jenkins on Saturday, 11 July 2020

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

FATAH I HAMAS DOGOVORILI OBNOVU ZAJEDNIČKIH KOMISIJA

0
Palestinski pokreti otpora Fatah i Hamas dogovorili su se da zauzmu zajednički stav protiv izraelskih napada na Pojas Gaze i da ponovo aktiviraju zajedničke komisije.