U BIH 286 NOVOZARAŽENIH, DEVET OSOBA PREMINULO

U BiH je u protekla 24 sata na koronavirus pozitivno je još 286 osoba, a nažalost prijavljeno je i devet smrtnih slučajeva.

U protekla 24 sata Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je 1287 uzoraka, od kojih je 209 pozitivno na SARS-CoV-2.

Novi slučajevi registrirani su u svim kantonima/županijama osim Bosansko-podrinjskom.

Do sada su testirana ukupno 123 231 uzorka, a SARS-CoV-2 je potvrđen kod 12 931 osobe.

Zaključno s današnjim danom, u Federaciji BiH oporavilo se 9341 pacijent, a u protekla 24 sata oporavak je zabilježen kod 416 pacijenata. Trenutno je aktivno 3227 slučajeva pozitivnih na SARS-CoV-2.

Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je 8 novih smrtnih ishoda. Preminulo je pet muškaraca i to dva muškarca iz Tuzle, i po jedan iz Bugojna, Kalesije i Mostara, kao i tri žene od kojih su dvije iz Livna i jedna iz Živinica.

S današnjim danom, ukupan broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 363, od čega je 238 osoba muškog i 125 osoba ženskog spola.

Također, u posljednja 24 sata, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljen je jedan smrtni slučaj kod kojeg je potvrđeno prisustvo virusa korona, te 77 novozaraženih. Ukupno je izvršeno testiranje 470 uzoraka.

Riječ je o muškarcu starije životne dobi iz Bratunca.

Do sada je u tom entitetu od posljedica virusa korona preminulo ukupno 255 osoba.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

MEĐUNARODNI SUD PRAVDE DONIO ODLUKU U SLUČAJU NIKARAGVE PROTIV NJEMAČKE: EVO...

0
Međunarodni sud pravde (ICJ) izrazio je zabrinutost zbog "katastrofalnih uslova života u Gazi", ali se uzdržao od izdavanja hitnih mjera kako bi zaustavio njemački izvoz oružja u Izrael.