NEKO VAM ‘PIJE KRV’: KAKO DA SE ZAŠTITITE OD ‘ENERGETSKIH VAMPIRA’

Da li ponekad osjetite olakšanje kada neka osoba napusti vašu blizinu, i poslije toga imate neodoljivu želju da pobjegnete na pusto ostrvo da se oporavite od njenog društva? Možete biti sigurni da ste bili u društvu energetskog vampira.

Riječ ‘krvopija’ ne postoji u jeziku slučajno. Isto je sa izrazom – krv mi popi’. Otkad su postale moderne priče o ‘energiji’, govori se i o ‘energetskom vampirima’. Svi smo ga susreli barem jednom u životu. Oni dolaze u svim mogućim oblicima i u raznim životnim situacijama.

Da li ponekad osjetite olakšanje kada neka osoba napusti vašu blizinu, i poslije toga imate neodoljivu želju da pobjegnete na pusto ostrvo da se oporavite od njenog društva? Možete biti sigurni da ste bili u društvu energetskog vampira.

Osobe koje se hrane tuđom energijom stalno se žale na život, nikad nijesu bez problema, uvijek im neko podmeće nogu, konstantno pričaju o svojim bolestima…

Istovremeno, ne slušaju druge, prekidaju ih u svakom pokušaju da nešto kažu o sebi i lijepim ili ružnim događajima iz svog života. Njima nije potrebno rame za plakanje, iskrena podrška, topla riječ, nego – korpa za istresanje smeća. Neko na koga će prenijeti sve svoje nezadovoljstvo, bez ikakvog reciprociteta.

Pixabay

Nijesu svi vampiri koji nam kradu energiju istog karaktera. Nasuprot onima koji uvijek kukaju i opterećuju nas svojim mukama, postoje tzv. šarmeri – oni koji nas guše stalnim egocentričnim šalama i navodno duhovitim pričama.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

IZRAELSKI MEDIJI TVRDE DA AMERIČKA PROTIVVAZDUŠNA ODBRANA NIJE USPJELA PRESRESTI IRANSKE...

0
Izraelski mediji javljaju da američka protivvazdušna odbrana prošlog mjeseca uglavnom nije uspjela presresti iranske balističke rakete ispaljene na Izrael.