PROTESTI U SARAJEVU ZBOG STANJA U ZAVODU PAZARIĆ: ČLANOVI VLADE FBIH PRIMIT ĆE PREDSTAVNIKE DEMONSTRANATA

Predstavnike okupljenih građana na protestima ispred zgrade Vlade FBiH u Sarajevu, koji protestuju zbog tretmana štićenika u zavodu "Pazarić", primit će članovi Vlade FBiH, saopćio je jedan od učesnika obraćajući se ostalima putem megafona.

Prije toga su neki od građana tražili da uđu u zgradu, ako treba i silom, odnosno da ih puste policajci raspoređeni između njih i objekta, ali se to nije desilo.

Protest više stotina građana počeo je u podne ispred zgrade u kojoj je sjedište Vlada FBiH u Sarajevu nakon jučerašnjih informacija o dešavanjima u Zavodu za zbrinjavanje mantalno invalidne djece i omladine u Pazariću.

Okupljeni se oglašavaju povicima i zvučnim efektima.

Saobraćaj ispred zgrade je blokiran a policija preusmjerava vozila alternativnim pravcima.

Povod za ovaj protest je negodovanje zbog jučerašnjih šokantnih informacija o tretmanu prema štićenicima Zavoda Pazarić.

Buru u javnosti izazvalo je obraćanje zastupnice Naše stranke u Predstavničkom domu Federalnog parlamenta Sabine Ćudić koja je izjavila da u toj ustanovi vladaju nehumani uvjeti u tretmanu prema štićenicima, posebno bolesnoj djeci.

Pokazala je snimke prema prema kojima su neka od djece vezana za namještaj i radijatore. Sabina Ćudić je za nedovoljnu kadrovsku i stručnu kapacitiranost Zavoda okrivila prethodnu upravu, Nadzorni i Upravni odbor te ustanove, čiji su neki članovi i sad na pozicijama.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE