REAL PORAŽEN U LOKALNOM DERBIJU NAKON 10 GODINA

Nogometaši Reala doživjeli su neugodan poraz u manjem lokalnom derbiju na gostovanju Getafeu. Tim iz predgrađa Madrida slavio je rezultatom 1:0 i to mu je prva pobjeda nakon dugih 10 godina.

Na samom startu vidjeli smo gol. Enes Unal je iskoristio lošu reakciju Edera Militaa i doveo Getafe u vodstvo.

Tada je sve “mirisalo” na golijadu, a mnogi su očekivali i veliku inicijativu Reala.

U narednim minutama napao je Real svim silama, a izdvojila su se dva pokušaja Luke Modrića. Hrvatski nogometaš je u 18. minuti pogodio prečku. Opasan šut dvije minute kasnije upisao je i Toni Kroos, ali je šutirao preko gola.

To je bio rezultat prvog poluvremena, a onda je u 56. minuti Sandro Ramirez mogao povećati prednost domaćina, ali mu je Thibaut Courtois odlično odbranio.

Karim Benzema je 20 minuta prije kraja mogao poravnati rezultat, ali je iz sjajne pozicije šutirao pravo u čuvara ispred sebe.

U prvoj minuti nadoknade Modrić odlično centrira iz slobodnog udarca, ali sjajan udarac glavom Isca još bolje brani David Soria.

Ostalo je 1:0 tako da je Real upisao tek drugi poraz ove sezone u Primeri, a prvi nakon tri mjeseca i neuspjeha protiv Espanyola na startu oktobra, prenosi Klix.ba.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

TAHIROVIĆ ZA DDBIH: SRBIJA JE TAMNI VILAJET KOJI SE NADVIO NAD...

0
Udruženje žrtava i svjedoka genocida i Udruženje "Pokret majki enklava Srebrenica i Žepa" uputili su pismo brojnim međunarodnim organizacijama, uključujući NATO, EUFOR, PIC i OHR, pozivajući ih da Vučićeve prijetnje shvate ozbiljno i da hitno rasporede NATO-trupe na granici.