SRBIJA OKOVANA TUGOM: MARIJA ODVEZLA SNAHU I TROJE DJECE KUĆI, ALI SE SVOJOJ NIJE VRATILA

Marija Maksimović (29) tragično je nastradala u nedjelju, 13. februara u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u selu Venčani. Nesreća se dogodila oko 18:30 kada je na nesretnu djevojku naletio automobil "folksvagen" kojim je upravljao karate trener D. M. (74).

Marija je, prema riječima porodice, otišla iz kuće da svoju snahu i njenu dhecu odveze u selo Venčani, a u povratku se dogodila stravična nesreća. Ona je u automobilu bila potpuno sama, a ne kako se ranije pisalo, sa rođenom sestrom. Djevojka koja je lakše povrijeđena u udesu stala je da joj pomogne nakon što joj se auto ugasio, piše Blic

  • Marija je vozila mene i troje djece, od 10, 9 i 2 godine, u moje rodno selo Venčane. Odvezla nas je do tamo i odmah krenula nazad, sasvim sama. Već je padao mrak, a njoj se na putu ugasio auto. Mahala je i tražila pomoć, pa su ubrzo stali mladić i djevojka – započinje priču Bojana, snaha stradale djevojke, koja ju je posljednja i vidjela i čula te kobne večeri.

Oni su, prema njenim riječima, uspjeli da upale auto i sklone ga dalje od ceste. Stajali su u blizini auta sa strane, van ceste kad se samo začuo prasak. Vozilo je, prema riječima porodice preminule, udarilo u auto mladića i djevojke koji su pokušavali da pomognu i odbacio ga na djevojku koja je, na sreću, prošla sa lakšim povredama. Mariju je, kako se pretpostavlja zbog njenih otisaka pronađenih na “folksvagenu”, udario direktno.

  • Mladić i djevojka koji su željeli da pomognu našoj Mariji kažu da su odmah pozvali Hitnu pomoć, ali čekali su je sigurno sat i po vremena. Ja sam pozvala Mariju da vidim gdje je i je l’ stiže kući, ali mi se na telefon javila uplašena djevojka i rekla da su imali nesreću i da odmah dođemo – kaže Marijina majka Emina Maksimović i dodaje da su oni prije Hitne pomoći bili na licu mesta.

Bojana je, kako navodi stigla prva jer je bila najbliža, ali nedugo zatim došli su i roditelji stradale Marije.

Marija je, kako kažu, bila svjesna, žalila se da je mnogo boli i da ne može da izdrži, rekla je i da se guši, dok su svi samo pokušavali da joj pomognu i daju joj snagu da izdrži.

  • Rekla sam joj “Marija, hajde da se zamijenimo, ti budi majka mojoj djeci”, eto toliko sam je voljela i toliko sam joj vjerovala, to je bila Marija – ističe potrešena Bojana.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE