AUSTRIJA UBLAŽAVA USLOVE ULASKA U ZEMLJU, EVO ŠTA SE MIJENJA

Austrija ublažava uslove ulaska u zemlju nakon dvomjesečnih ograničenja zbog covida-19 te će u zemlju moći ući svi koji su cijepljeni i koji su preboljeli bolest te osobe s negativnim testom na virus SARS-Cov-2.

Tokom posljednja dva mjeseca u Austriju su mogli ući samo vakcinisani, ali za turističku industriju je važno da primi što više gostiju tokom ostatka zimske sezone, ne samo iz Njemačke.

Od 5. marta u Austriji se ukidaju gotovo sva ograničenja, osim nošenja FFP2 maski u nekim javnim prostorima. Izuzetak je Beč koji za sada djelimično zadržava mjere protiv koronavirusa u nekim sektorima, poput gastronomije.

Sedmodnevna incidencija koja je iznosila oko 2200 slučajeva na 100.000 stanovnika je u padu, a stanje u bolnicama, posebice na intenzivnoj njezi, stabilno je.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

JAK VJETAR IZAZVAO PROBLEME U SUSJEDSTVU

0
Jak vjetar koji već dva dana puše u Nišu izazvao je nesreću u kojoj je jedna žena na sreću, zadobila samo lakše povrede.