POMOZITE SEBI: TRI NAPITKA KOJA ĆE OLAKŠATI PROBAVU I ‘ISPUHATI’ STOMAK

Mnoge su prepreke između nas i ravnog stomaka o kakvom sanjamo.

Nedostatak vremena, novca i motivacije su najčešći razlozi koji nas koče da napravimo prvi korak i okrenemo se zdravom načinu života.

Recept je svima poznat – uravnotežena prehrana i redovna fiskultura.

Donosimo tri recepta za ukusne i niskokalorične napitke koji izvrsni za metabolizam, probavu i detoksikaciju tijela.

Napitak od limuna i đumbira

Topla voda, limun i đumbir su savršena detoks kombinacija. Limun je bogat vitaminima, čisti jetru i pozitivno djeluje na probavu, a zdrava probava je ključ zdravog mršavljenja.

 Đumbir je prirodni detoksikant i pomaže u pokretanju metabolizma. Pomiješajte jednu čašu tople vode sa svježe cijeđenim sokom od jednog limuna i jednim centimetrom naribanog đumbira. Ovaj napitak je najbolje napraviti prije spavanja, a popiti ga ujutro.

Ilustracija

Napitak od grejpa i ružmarina

Kombinacija grejpa i ružmarina je prava erupcija zdravlja. Vitamin C pomaže u detoksikaciji tijela i snižavanju holesterola, a ružmarin čisti jetru, poboljšava probavu i povećava protok krvi. Zakuhajte jednu šoljicu vode s jednom čajnom kašikom svježih iglica ružmarina i jednom jušnom žlicom meda.

Smanjite vatru i tako kuhajte 15 minuta. Procijedite mješavinu i ostavite da se ohladi. U hladnu tekućinu dodajte sok jednog grejpa.

Smoothie od borovnice i mrkve

Dva najbolja antioksidansa u jednom ukusnom smoothieu? Ova povrtno-voćna kombinacija će vam pomoći da brže dođete do odličnih rezultata, a još će vas dugo držati sitima.

Za bolje rezultate koristite grčki jogurt ili nemasno mlijeko. Odličan izbor su kokosovo ili bademovo mlijeko, piše Zadovoljna.hr.

U blender uspite jednu šoljicu mlijeka ili jogurta, pola šoljice smrznutih borovnica, jednu oguljenu mrkvu i dvije kašike zobenih pahuljica. Možete dodati i malo meda. Blendajte dok ne dobijete gustu, glatku smjesu.

Uzdravlje! 🙂

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

SVJETSKOM PRVAKU PRIJETI ODUZIMANJE TITULA ZBOG JAVNE PODRŠKE PALESTINI

0
Evropska Wushu Kung Fu federacija pokrenula je istragu protiv turskog takmičara Necmettina Erbakana Akyuza zbog toga što je nakon osvajanja titule evropskog prvaka na pobjednički podijum izašao s palestinskom zastavom i plesao palestinski tradicionalni ples “dabke“.