MILANOVIĆ NAKON POSJETE MAĐARSKOJ: ZADOVOLJAN SAM, NAŠI ODNOSI BIT ĆE JOŠ JAČI

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović rekao je u mađarskom gradu Vesprimu, ovogodišnjoj Evropskoj prijestolnici kulture na čijem je otvaranju sudjelovao, da je iznimno zadovoljan bilateralnim odnosima Hrvatske i Mađarske i uvjeren da će ih njegov posjet dodatno ojačati.

  • Iznimno sam zadovoljan službenim razgovorima. Naše dvije zemlje i naša dva naroda dijele dugu zajedničku historiju. Zadovoljan sam bilateralnim odnosima Hrvatske i Mađarske te činjenicom da smo danas prijateljske i savezničke zemlje. Uvjeren sam kako će ova posjeta dodatno ojačati naše odnose – kazao je Milanović.

Osim s predsjednicom Novak u Budimpešti, Milanović se u petak sastao i s premijerom Viktorom Orbanom.

  • Tom titulom ističe se kulturno bogatstvo država i produbljuje osjećaj pripadnosti zajedničkom kulturnom prostoru među evropskim građanima te tako širi bolje međusobno razumijevanje – rekao je Milanović.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

BOGAT PROGRAM MANIFESTACIJE ‘DANI DŽEMATA I DŽAMIJA’

0
Povodom obilježavanja Dana džamija, Uprava za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, u saradnji s različitim nivoima Islamske zajednice, te akterima iz društvenog i kulturnog života, organizira 8. po redu manifestaciju "Dani džemata i džamija", koja će trajati do 12. jula.