AKCIJA ‘POSREDNIK’: UHAPŠENI POLICAJCI IZ ZDK I KS

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u sklopu operativne akcije "Posrednik“ jučer su slobode lišili policijskog službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Nakon raspisane potrage za još jednom osumnjičenom osobom, danas je na Graničnom prelazu Gradiška slobode lišen policijski službenik Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Kako je saopćeno iz SIPA-e, osobe su lišene slobode zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivična djela “dogovor za činjenje krivičnih djela“, “davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem“ i “zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja“ propisanih Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine.

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog, osobe lišene slobode će biti predate u dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

KANDIĆ O ‘GENOCIDNOM NARODU’: EKSTREMNI NACIONALISTI IZ SRBIJE I RS SKOVALI...

0
Nikad niko Nijemce nije nazvao genocidnim narodom, ocijenila je Nataša Kandić, aktivistkinja za ljudska prava i osnivačica Fonda za humanitarno pravo u Srbiji.