AMERIČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIKA SE OBRUŠIO NA MUSLIMANE

Bivši američki predsjednik Donald Trump je tokom predizbornog skupa u Wisconsinu poručio kako su London i Pariz "neprepoznatljivi", prenosi Politico.

  • Vidjeli smo što se dogodilo kada je Evropa otvorila svoja vrata džihadu. Pogledajte Pariz, pogledajte London. Neprepoznatljivi su – kazao je Trump, koji će se u novembru ove godine na predsjedničkim izborima natjecati za novi mandat u Bijeloj kući.
  • Uvalit ću se u velike probleme s ljudima u Parizu i ljudima u Londonu, ali znate šta, to je činjenica. Oni su neprepoznatljivi i ne možemo dopustiti da se to dogodi našoj zemlji. Imamo nevjerojatnu kulturu, tradiciju. Ne možemo dopustiti da se to dogodi ovdje i nikada neću dopustiti da se to dogodi Sjedinjenim Američkim Državama – istaknuo je.

Već je ranije iznosio slične stavove

Trump je nerijetko kritizirao evropske zemlje. U decembru 2015., nedugo nakon što je Pariz pogodio smrtonosni teroristički napad, kazao je da su četvrti u Parizu i Londonu toliko opasne da policija odbija ići tamo. Trump je u to vrijeme branio svoj plan za “potpunu i potpunu zabranu ulaska muslimana u Sjedinjene Države”.

Uprkos tome što su ga kritizirali zbog tih primjedbi, Trump je nastavio braniti svoje stajalište.

  • Pravi Pariz je drugačiji od Grada svjetlosti o kojem ste čitali. Imaju područja u Parizu gdje su ljudi toliko radikalizirani i tako zlobni… da policija odbija ići tamo. Oni tamo neće ići. To je ono što će se dogoditi s našom zemljom – upozorio je.

U januaru 2016., izjavio je kako je život u Bruxellesu poput života u “paklu” zbog nedostatka “asimilacije” muslimanskog stanovništva.

(H.N./Politico)

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

POLICIJA ‘RAZBILA’ KRIMINALCE: UHAPŠENE 23 OSOBA A NA ČELU BIO BOSANAC

0
Austrijska policija je u akciji kodnog naziva “Samo jako” razbila međunarodnu mrežu švercera drogom koji su djelovali uglavnom u Koruškoj i Štajerskoj.