ANTIFAŠISTI OBILJEŽILI 79. GODIŠNJICU BITKE NA SUTJESCI: DAN PONOSA, OKRENUT BUDUĆNOSTI

Više hiljada antifašista iz bivše Jugoslavije okupilo se jučer u Dolini heroja na Tjentištu kako bi obilježili 79. godišnjicu od slavne bitke na Sutjesci.

Položeni su vijenci i cvijeće brojnih delegacija antifašista, te je održan prigodan umjetnički program, a organizatori ističu da je na Sutjesci položen zajednički vijenac svih šest antifašističkih saveza država nastalih raspadom Jugoslavije, a položili su ga zajedno predsjednici saveza, saopćeno je iz Saveza antifašista i boraca narodnooslobodilačkog rata (SABNOR) BiH.

Predsjednik SABNOR-a u BiH Sead Đulić u svom obraćanju insistirao je na jedinstvu antifašističkog pokreta i njegovoj okrenutosti budućnosti, crpeći snagu i nadahnuće iz jedinstva Titovih partizana i herojstva sa Sutjeske.

Facebook

Posebno oduševljenje svih prisutnih izazvalo je pozdravljanje dvojice partizana sa Sutjeske, Ive Karamatića i Petra Perišića, kurira legendarnog Save Kovačevića.

U programu kojeg je vodila Aida Krehić, učestvovali su zbor RKUD “Proleter” iz Sarajeva, Škola gitare “Galeb” iz Jablanice i KIC POP zbor iz Podgorice.

Skup je organizirao SABNOR BiH, koji ističe kako je ovo bio dan ponosa, nadahnuća, sjećanja, ali prije svega dan okrenut budućnosti.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE