BOSANKA (19) POVRIJEĐENA U TEŠKOJ SAOBRAĆAJNOJ NESREĆI U AUSTRIJI

Državljanka Bosne i Hercegovine (19) povrijeđena je u udesu koji se desio preksinoć u austrijskoj opštini St. Georgen, a koji je skrivio državljanin Slovenije (22), koji je bio pod dejstvom alkohola.

Naime, djevojka iz BiH je bila saputnica u automobilu, a pored nje je bio još jedan 19-godišnji državljanin Slovenije.

Do udesa je došlo kada je mladi vozač iz Slovenije usljed neprilagođene brzine udario u nadstrešnicu pored puta pod kojom je bio parkiran automobil.

On je naglo skrenuo na lijevu stranu puta, ali je imao sreće da mu niko nije išao u susret.

S obzirom da je udario lijevom stranom automobila, vozač je najteže povrijeđen i on je hitno spasilačkim helikopterom prebačen u bolnicu u Klagenfurtu.

Djevojka iz BiH kao i drugi mladić iz Slovenije su takođe hospitalizovani u klagenfurtskoj klinici, prenose Nezavisne.

Inače, pored automobila koji je vozio mladi Slovenac, potpuno je uništeno i vozilo koje je bilo parkirano ispod nadstrešnice, kao i sama nadstrešnica.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

‘BALKAN OSTAJE BEZ STANOVNIŠTVA’

0
Njemačke novine Frankfurter Allgemeine Zeitung pišu o poteškoćama koje u balkanskim zemljama izazivaju s jedne strane iseljavanje i pad nataliteta, a s druge doseljavanje iz Azije na koje te zemlje nisu spremne.