ČENGIĆ: PROTIV ŽELJEZNIČARA IGRAMO U ČAST NAŠIH NAVIJAČA, KLUBA I GRADA

U osam odigranih utakmica ove sezone, sedam u ligi i jednoj u kupu, Sloboda je nanizala osam pobjeda, a sada joj u goste dolazi Željezničar.

Tim povodom održana je konferencija za medije, na kojoj se javnosti obratio pomoćnik u stručnom štabu Zlatana Nalića, Eldin Čengić.

Čengić je za početak govorio o teškoj utakmici koju je Sloboda igrala sa Radnikom u prethodnom kolu.

  • Napravio bih prije svega osvrt na prethodnu utakmicu sa Radnikom, gdje smo ostvarili rezultat pobjedom od 2:1. Igrali smo, možemo reći, u jako teškim vremenskim uslovima, ali smo pokazali pobjednički mentalitet, uspjeli smo se vratiti iako smo gubili. Pravovremenom izmjenom smo tu utakmicu pobijedili. Zahvalio bih se našim navijačima koji su nas bodrili cijelu utakmicu iako su uslovi bili jako teški – kazao je Čengić.

Pojasnio je da će Sloboda meč igrati u čast navijača, čast kluba i čast grada.

  • Nakon toga smo imali dobar trenažni proces od četiri dana, smatramo da smo ekipu regenerisali poslije utakmice u Hadžićima na kvalitetan način. Što se tiče sutrašnje utakmice sa Željezničarom, dolazi nam protivnik koji je u blagoj rezultatskoj krizi. Željezničar sigurno dolazi motivisan, imaju širok roster i očekujemo utakmicu koja neće biti nimalo lagana. Mi utakmicu Kupa BiH igramo u čast naših navijača, našeg kluba, našeg grada – istakao je pomoćnik u stručnom štabu Slobode.

Istakao je da njegov tim mora razmišljati i o utakmici protiv Mladosti u osmom kolu Prve lige.

  • Iako je utakmica protiv Željezničara sutra, ne smijemo izgubiti fokus ni sa utakmice protiv Mladosti koja se igra samo dva dana nakon toga. Naš primarni cilj je ulazak u Premijer ligu BiH. Pozvao bih navijače da se odazovu protiv Željezničara u što većem broju, da probamo ostvariti što bolji rezultat – kazao je Čengić.

Željezničar je u krizi, ali Čengić smatra da ta kriza ne mora nužno biti pozitivna okolnost za Slobodu, jer Željezničar mora ostvariti pozitivan rezultat.

  • To je mač sa dvije oštrice. Željezničar smo itekako dobro skautirali, ali isto tako dobro znamo kakav je njihov mentalni sklop u ovom trenutku. Nakon četiri vezana poraza, ovo je za njih utakmica sezone, sigurno jedna od onih koje mogu preokrenuti sezonu – poručio je Čengić za kraj.

(Sport1)

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

OBILJEŽAVA SE PRVI MAJ: POJEDINI SINDIKATI U BIH NAJAVILI PROTESTNA OKUPLJANJA

0
Širom svijeta danas se obilježava Međunarodni praznik rada - dan kojim bi se trebalo ukazati na položaj radnik, ali i dan koji je, po svemu sudeći, izgubio osnovnu svrhu.