DETALJI DOČEKA NOVE GODINE: POSLJEDNJE PRIPREME ZA ‘SARAJEVSKU PRIČU’

Novogodišnji program u Sarajevu počet će koncertom Sarajevske filharmonije u 19.30 sati i trajat će do 20.40, nakon čega će uslijediti pauza do 21 sat.

Program ispred Vječne vatre počet će od 21 sat, koncertom Lake i Mirele, a nakon kojih će nastupiti bend Bombaj štampa. Posjetitelje će u Novu godinu uvesti bend Zabranjeno pušenje, a nakon njih za kraj će nastupati Crvena jabuka. Prvi put će biti voditelji programa – Zenit Đozić i Aida Bukva.

Ove godine će svi bendovi izvesti pjesmu “Sarajevo ljubavi moja”, a organizatori se nadaju da će to postati tradicija.

Vatrometa neće biti ali će biti ispaljene konfete. Federalna televizija prenosi novogodišnji program.

  • Traži se krevet više, posjećenost je odlična, nadam se da će se premašiti rekordna 2019. godinu. Sarajevo je povoljna destinacija i u ekonomskom smislu – kazao je predsjednik Turističke zajednice KS Haris Fazlagić na današnjoj press-konferenciji.

Muhamed Hasanović, načelnik Sektora za policijsku podršku MUP-a KS, kazao je da Uprava policije MUP-a KS preduzima sve mjere da sve prođe bez problema.

  • Sve je pripremljeno, neke mjere su već na snazi obzirom da je grad pun turista. Gdje ima prostora za popravku tu dodatno pojačavamo mjere. Za novogodišnju noć je sve spremno, angažovan je dovoljan broj ljudi i tehnike – rekao je Hasanović.

Prvi put napravljen je brend – “Sarajevska priča”. Organizatori žele da ostane nešto što je trajno, da se stvori navika kod turista da je u Sarajevu dobar doček Nove godine.

(S. Delić)

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE