DIRLJIVA PRIČA: DJEVOJČICA SVAKODNEVNO VODI SVOG SLIJEPOG OCA U DŽAMIJU

U svijetu koji često obiluje vijestima o tragedijama i sukobima, ponekad se pojave priče koje diraju srce i podsjećaju nas na snagu ljubavi i zajedništva. Jedna takva priča dolazi sa našeg područja, gdje jedna hrabra djevojčica pokazuje veliku ljubav i brigu prema svom slijepom ocu.

Djevojčica sa fotografije, čiji identitet još nije otkriven, postala je inspiracija mnogima svojom nevjerovatnom predanošću i ljubavlju prema ocu. Na slici je zabilježen trenutak kada djevojčica sa slijepim ocem obavlja namaz ,a kojeg je prethodno dovela na to mjesto.

Iako se svijet često suočava s raznim izazovima, ova dirljiva slika podsjeća nas na snagu ljubavi i zajedništva unutar porodice. Bez obzira na izazove s kojima se susreću, ova djevojčica i njen otac pokazuju da je zajedno lakše nositi se s životnim iskušenjima.

Ova priča postala je inspiracija mnogima i podsjetnik da prave vrijednosti leže u ljubavi, brizi i podršci koje pružamo jedni drugima.

Dok se djevojčica i njen otac zajedno upućuju prema džamiji, svijet ih posmatra s divljenjem i poštovanjem. Njihova priča podsjeća nas da je ljubav najjača sila koja pokreće svijet, a da je prava sreća često skrivena u malim, ali velikim trenucima zajedništva.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

PREDSJEDNIK KOLUMBIJE: NETANYAHU ĆE U HISTORIJU UĆI KAO POČINITELJ GENOCIDA

0
Kolumbijski predsjednik Gustavo Petro oštro je kritikovao izraelskog premijera Benjamina Netanyahua, rekavši da će ući u historiju kao počinitelj genocida.