DODIK NAKON ISPITIVANJA U TUŽILAŠTVU BIH: OVO JE POLITIČKI MOTIVISAN PROCES

Nakon sat i po ispitivanja u Tužilaštvu BiH Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a, je napustio ovu instituciju.

Tom prilikom je dao izjavu novinarima koji su čekali ispred Tužilaštva.

  • Neka podignu optužnicu, pa da idemo na sud. Ovu priču uvijek nekako pokrenu nekoliko mjeseci pred izbore. Ovo je politički motivisan proces – rekao je Dodik.

Podsjećamo, Tužilaštvo istražuje kako je Dodik kupio vilu na Dedinju u Beogradu daleke 2007. godine, piše Avaz. On je počeo s davanjem iskaza prošle sedmice, ali je, kako smo i objavili zatražio odgodu kako bi se pripremio.

Lider SNSD-a je ovu vilu u naselju Dedinje kupio 14. maja 2007. godine za 750.000 eura.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE