DVADESETA ŠAMPIONSKA TITULA ZA SFK 2000 SARAJEVO!

Fudbalerke SFK 2000 Sarajevo slavile su pobjedu u jučerašnjoj utakmici 20. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Tim trenerice Samire Hurem savladao je Lokomotivu iz Brčkog rezultatom 9:0.


U slavljeničkog atmosferi fudbalerke SFK 2000 Sarajevo od prvog minuta nametnule su visok tempo. Četiri gola na susretu postigla je Alma Krajnić, dva puta se u strijelce upisala Maja Jelčić, a po jedan gol su postigle Marija Ana Milinković, Mia Kuljanin i mlada Dalal Bratović, koja je svojim lijepim pogotkom dobila veliki aplauz pristune publike.


Nakon posljednje sudijskoj zvižduka uslijedilo je slavlje na tribinama Olimpijskom stadiona “Asim Ferhatović-Hase”, a predstavnici Nogometnog/ Fudbalskog Saveza BiH uručili su šampionski pehar fudbalerkama.

Igračice SFK 2000 Sarajevo dominatno su osvojile naslov. Na dvadeset odigranih utakmica osvojile su 58 bodova, uz 136 postignutih golova i samo četiri primljena. Na svom kontu imaju 19 pobjeda i samo jedan nerješen rezultat.

Najbolji strijelac u sezoni je Alma Krajnić s 32 gola, potom slijedi Krstina Tanasković sa 24.

Bio je ovo ukupno dvadeseti trofej prvakinja Bosne i Hercegovine, koji je otišao u ruke SFK 2000 Sarajevo, a igračice našeg tima znale su proslaviti nevjerovatnu sezonu, u kojoj su osim titule prvakinja osvojile i trofej pobjednica Kupa BiH.

  • Ostvarile smo veliki uspjeh i presretne smo zbog dvadesetog naslova prvakinja BiH, ujedno i druge šampionske zvjezdice na našem grbu! Okrećemo se novim izazovima, želimo ovu uspješnu priču koja nosi naziv našeg kluba pričati još dugi niz godina – poručila je Alisa Spahić, kapitenka tima.


    SFK 2000 Sarajevo 9:0 Lokomotiva Brčko
    SFK 2000 Sarajevo: Hasanbegović, Velagić, Amira Spahić, Slišković, Alisa Spahić, Milinković, Šabanagić, Kamerić, Krajnić, Jelčić, Kuljanin. Još su igrale: Omeragić, Bratović, Mujkić.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

SLADIĆ UPOZORAVA: POVEĆANA VJEROVATNOĆA TOPLIJEG LJETA

0
Meteorolog Nedim Sladić ukazao na veliki problem s kojim se naša zemlja, naročito južni dio, suočava tokom ljeta.