ELVIS HAMZIĆ: ŽIVJETI SE MORA! MOJA LEJLA JE JEDINO DIJETE POVRATNIKA U OVOM MJESTU

Mjesec ramazan je bio mjesec darivanja.

U ramazanu se ljudska srca otvore više nego u drugim mjecima izražavajući empatiju sa onima koji su u potrebi.

Tako je naša TV ekipa emisije ‘Ispuni mi želju’ posjetila mjesto Turkovići kod Knežine. U ovom mjestu smo zatekli povratnika Elvisa Hamzića koji se na svoj toprak vratio prije 22 godine.

Nakon što je završio školovanje u Tuzli vratio se sa svojim roditeljima u Turkoviće 2002. godine. Kao i drugi povratnici  suočavao se i trenutno se suočava sa izazovima u ovom povratničkom mjestu.

Jedan od izazova je svakako kako da odgoji svoje dijete koje je jedino dijete povratnika u Turkovićima. Mala Lejla će naredne godine krenuti u školu u Knežini s obzirom da nema gdje drugo.

  • Škola je udaljena dva kilometra od naše kuće. Bez obzira na daljinu škole i to da nema druge djece iz ovog mjesta moraću je najvjerovatnije upisati u školu u Knežini. Nažalost tako je. Živjeti se mora!

Dodaje kako se u Turkovićima živi pretežno od poljoprivrede i to do jeseni. Nakon toga zajedno sa jednim drugom ide po građevini kako bi obezbijedio koliko-toliko svojoj porodici za život.

  • Mjesto je mirno. Radiš šta možeš. Odnosno radiš šta se mora. Primarni izvor primanja je poljoprivreda. Međutim, kada nastupe jesenski dani onda zajedno sa jednim drugom idem na građevinu kako bih zaaradio.

Na kraju posjete Elvis se zahvalio ekipi emisije ‘Ispuni mi želju’ na ovoj posjeti naglasivši kako je za njih značajno da ih se neko sjeti u ovim mubarek danima.

Video pogledajte i OVDJE.

(H.N)

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

BOGAT PROGRAM MANIFESTACIJE ‘DANI DŽEMATA I DŽAMIJA’

0
Povodom obilježavanja Dana džamija, Uprava za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, u saradnji s različitim nivoima Islamske zajednice, te akterima iz društvenog i kulturnog života, organizira 8. po redu manifestaciju "Dani džemata i džamija", koja će trajati do 12. jula.