‘GOTOV ZA PET MINUTA: POZNATI PROFESOR PODIJELIO RECEPT ZA NAJZDRAVIJI RUČAK

Ima ljudi koji obožavaju kuhati, a ima i onih kojima jednostavno padne mrak na oči kada moraju još jedan dan osmišljavati što će pripremati. Također, neki nemaju dovoljno vremena za pripremanje najdražeg jela za ručak.

Nutricionist i profesor Tim Spector otkriva kako se zdrav ručak može brzo pripremiti.

Profesor iz Londona kune se u obrok bogat polifenolima, koji su primarni u snižavanju krvnog pritiska, u sprječavaju srčanih bolesti, dijabetesa pa čak i osteoporoze.

Osim toga, u njegov najdraži ručak dodaje i neke fermentirane namirnice za zdravlje crijeva koje također mogu smanjiti upalne procese u tijelu.

Recept za ručak od pet minuta

  • Jedno od pitanja koje mi najčešće postavljaju je – šta zapravo jedem? Kada je u pitanju ručak, to je često utrka s vremenom. Želim minimizirati svoje vrijeme u kuhinji i maksimalno iskoristiti vrijeme uživajući u hrani – rekao je Spector.
  • Evo malog trika kako da napravite zdjelu punu vlakana s puno biljnih namirnica za manje od pet minuta. Jednostavna mješavina prethodno kuhane leće prepuna polifenola, crvenog kupusa, luka, kiselog kupusa, pistacija, badema, špinata i ekstra djevičanskog maslinovog ulja za bolju apsorpciju vitamina topivih u mastima. Nadam se da ćete probati – rekao je.

Također je detaljno opisao svoj najdraži doručak, koji se sastoji od jogurta, kefira, bobičastog voća i izdašne porcije orašastih plodova i sjemenki, piše Mirror.

Pogledajte video OVDJE.


(NET)

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE