HADŽIBEGIĆ: RADOVAN KARADŽIĆ JE KAO PSIHIJATAR SA NAMA RADIO SEANSE

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije i bivši selektor Bosne i Hercegovine Faruk Hadžibegić govorio je o promašenom penalu na SP u Italiji 1990, ali i sjajnoj fudbalskoj karijeri.

Hadžibegić se u razgovoru za Večernji list prisjetio promašenog penala na Mundijalu 1990. protiv Argentine te istakao kako ništa drugačije ne bi uradio.

  • Vjerovatno ne bih… Taj šut je stvarno bio dobar, ali je Goikočea sjajno odbranio. Šutirao sam mnogo jedanaesteraca u životu i malo sam ih promašio. Što se tiče tih jedanaesteraca protiv Argentine, samo su se trojica igrača javila da žele da šutiraju – Stojković, Brnović i ja. I sva trojica smo promašili – rekao je Hadžibegić, a prenosi Žurnal.

Također, legendarni fudbaler Sarajeva dotakao se i poznanstva sa ratnim zločincem Radovanom Karadžićem koji je osam godina bio angažovan u bordo klubu kao psihijatar.

  • Karadžića je predsjednik Sarajeva Svetozar Vujović angažovao da kao psihijatar sa nama fudbalerima radi seanse kako bi nas kao – motivisao. Upravo je on stalno govorio o partiji, Titu, Sutjesci, Neretvi, a jedna od seansi bila je s Titovim psom Reksom, poslije nazvanim Luksom, koji je spasio maršala na Tjentištu kad je pala bomba u blizini Vrhovnog štaba. Dok bi Karadžić to pričao, mi igrači smo morali da zaspemo u dvorani, a kako nam se žurilo da poslije igramo karte, uvijek bi neko on nas poslije nekoliko minuta zalajao. „Dobro, Reks se probudio, seansa je uspjela, igrači su se probudili iz hipnoze – rekao bi Karadžić, ispričao je Hadžibegić.

(Večernji List)

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

ČEH ZAUSTAVIO NADALA: NIŠTA OD SPEKTAKLA U ČETVRTFINALU

0
Češki teniser Jirži Lehečka moći će prepričavati kako je pobijedio jednog od najboljih tenisera svih vremena Rafaela Nadala.