HASEČIĆ NAKON ŠTO JE SUD OSLOBODIO PRIPADNIKE RAVNOGORSKOG POKRETA: RAZOČARANI SMO!

Sud Bosne i Hercegovine oslobodio je Dušana Sladojevića, Slavka Aleksića i Risti Lečiću optužbi za izazivanje mržnje zbog aktivnosti koje su preduzeli na skupu “ravnogorskog” udruženja u martu 2019. godine u Višegradu.

Prema optužnici, Sladojević, Aleksić i Lečić su 10. marta 2019. učestvovali na skupu “Ravnogorskog pokreta otadžbine Srpske” i svojim postupcima javno izazvali i raspirivali nacionalnu i vjersku mržnju, razdor i netrpeljivost među konstitutivnim narodima u BiH.

No, Sud je utvrdio da Tužilaštvo nije uspjelo dokazati ove navode.

Hayat.ba

Izricanju presude prisustvovala je i Bakira Hasečić, predsjednica Udruženja “Žena – žrtva rata”.

  • Razočarani smo odlukom Suda. Gledali smo krvavu Drinu kako teče, a ovi iz Ravnogorskog pokreta su nas podsjetili svojim okupljanjem i pjevanjem četničkih pjesama. To je, nama žrtvama, bilo vraćanje u krvave devedesete godine – kazala je Hasečić, predsjednica Udruženja “Žena-žrtva rata”.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

PROFESOR GERMA BEL QUERALT ZA HAYAT: VIDIO SAM MOTIVISANE STUDENTE, RJEŠENJE...

0
Poseban i drag gost današnjeg izdanja emisije „Dobar dan, BiH“ bio je profesor Germa Bel Queralt s Univerziteta u Barseloni, koji je u svojstvu gostujućeg predavača boravio na Fakultetu za javnu upravu.