HDZ U HRVATSKOJ NIJE POBIJEDIO SAMO U DVIJE IZBORNE JEDINICE OD UKUPNO 11

Tokom noći HDZ je dobio još jedan mandat pa sada, nakon 99,3 posto obrađenih mjesta, ima 61 mandat na održanim izborima u Hrvatskoj.

Ovo su trenutni rezultati za ostale:

  • Rijeke pravde 42
  • Domovinski pokret 14
  • Most 11
  • Možemo 10
  • IDS 2
  • Nezavisna platforma sjever 2
  • Fokus 1

HDZ koji predvodi Andrej Plenković osvojio najviše glasova u ukupno devet od 11 izbornih jedinica u Hrvatskoj.

Andrej Plenković, predsjednik HDZ i dosadašnji premijer, poručio je sinoć poslije objavljivanja prvih rezultata da je bitno da je ta stranka po treći put zaredom uvjerljivo pobijedila na izborima održanim, kako je rekao, zahvaljujući Zoranu Milanoviću, u “bizarnom danu”.

Plenković je u sjedištu stranke najavio da HDZ već danas kreće u formiranje treće vlade.

Čestitajući drugim političkim strankama, Plenković poručuje da će HDZ nastaviti svoju politiku koja je “zaštitila građane od mnogih kriza i sačuvala hrvatsku privredu”.

U Hrvatskoj su održani parlamentarni izbori za 11. saziv Sabora. Pravo glasa imalo je 3,7 miliona birača, a glasalo je 62 posto građana.

(Index)

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

ČEH ZAUSTAVIO NADALA: NIŠTA OD SPEKTAKLA U ČETVRTFINALU

0
Češki teniser Jirži Lehečka moći će prepričavati kako je pobijedio jednog od najboljih tenisera svih vremena Rafaela Nadala.