IZRAEL DAJE ČETVRTU DOZU STARIJIMA OD 60 I ZDRAVSTVENIM RADNICIMA

Izrael je objavio da će ponuditi četvrtu dozu vakcine protiv koronavirusa ljudima starijim od 60 godina i zdravstvenim radnicima zbog straha od širenja omikron varijante.

  • Građani Izraela bili su prvi u svijetu koji su primili treću dozu vakcine protiv covida-19 i nastavljamo predvoditi s četvrtom dozom – rekao je premijer Naftali Bennett u saopćenju.

Pozvao je one koji ispunjavaju kriterije da se vakcinišu.

U Izraelu prva žrtva omikrona, riječ je o starijem muškarcu

Izrael je objavio da je zabilježio prvi smrtni slučaj uzrokovan omikron varijantom virusa.

Stariji muškarac umro je jučer u Beershebi. Pacijent je bolovao od drugih bolesti, bio je dvaput vakcinisan, ali nije primio treću dozu.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

EVROPSKI SUD PRAVDE ODBACIO SKY, ŠTA ĆE SE DESITI SA POSTUPCIMA...

0
Evropski sud pravde (ESP) odbacio je korišćenje kao dokaza u krivičnim sudskim postupcima „nezakonito dobijenih razgovora sa šifrovanih mreža Encrochat i SKY“, izvještavaju brojni evropski i regionalni mediji.