JAPANSKI ZOOLOŠKI VRT PREDSTAVIO PRVU BEBU SLONA ROĐENU U 138 GODINA

Najstariji japanski zoološki vrt predstavio je prvu bebu slona koji se rodio u njemu od osnivanja prije više od stoljeća.

Muški slonić, rođen 31. novembra, javnosti je u tokijskom zoološkom vrtu Ueno po prvi put pokazan u utorak. 

Njegovu majku Authi i oca Artid Japanu je darovao Tajland 2002. kako bi proslavili rođenje princeze Aiko, jedine kćeri japanskog cara Naruhita i carice Masako.

Ueno, osnovan 1882., od javnosti traži da imenuje slona, birajući između imena koje je predložilo tajlandsko veleposlanstvo u Tokiju. 

Bira se između imena Arun, što na tajlandskom znači “zora”, Astadong (suton) i Tawan (Sunce). Pobjedničko ime bit će objavljeno 15. decembra.

Beba slon i 22-godišnja majka Authi mogu se vidjeti samo dva sata dnevno kako ne bi bile izložene stresu. Artid je preminuo u kolovozu u 23. godini od tuberkuloze, prenosi Hina.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE