KADA ZAGRIZETE, CURI ČOKOLADA: OVO SU SAVRŠENE TIRAMISU KUGLICE!

Poslije fenomenalne klope svi jedva čekaju da se zaslade,a ako poslužite čokoladne tiramisu kuglice, nećete pogriješiti.

Svi koji vole čuvenu italijansku poslasticu, obožavaće i ove sitne kolače. Jednostavno se pripremaju, a gosti će se otimati.

Sastojci:

3 mala pakovanja piškota

1 kašičica instant kafe

100 ml vode

2 kašike šećera

1 kašika ruma

250 g maskarpone sira

mliječna čokolada

slatki kakao

Priprema:

U šolju sipajte kafu i dodajte vrelu vodu. Promiješajte, pa sipajte šećer i rum. Miješajte dok se šećer ne otopi, pa sipajte kafu u posudu. Piškote izblendirajte, pa dodajte u kafu. Dodajte i maskarpone pa dobro sjedinite. Pokrijte providnom folijom i ostavite u frižideru pola sata.

Uzmite malo smjese, rastaljite na dlanu, pa sipajte čokoladu koju ste istopili. Oblikujte kuglicu i uvaljajte u slatki kakao. Uklonite višak kakaoa tako što ćete kuglicu staviti u cjediljku i malo protresite. Mogu da se jedu odmah, ali su bolje ako malo odstoje u frižideru.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

U BIH 104.515 BLOKIRANIH RAČUNA POSLOVNIH SUBJEKATA

0
Krajem aprila, odnosno početkom maja 2024. godine u Bosni i Hercegovini je bilo čak 104.515 blokiranih računa poslovnih subjekata, što je u odnosu na izvješće iz prethodnog mjeseca povećanje za 276 računa, pokazuju podaci Centralne banke BiH.